W dniu 25.09.2018r. odbył się ostatni dzień warsztatów kulinarnych organizowanych przez Stowarzyszenie Turystyczne Kaszuby. W zajęciach mógł wziąć udział każdy mieszkaniec Szwajcarii Kaszubskiej, jednak pierwszeństwo miały osoby prowadzące na tym terenie działalność turystyczną, bądź okołoturystyczną. Mamy nadzieję, że wiedza wyniesiona z warsztatów pozwoli osobom goszczącym turystów wzbogacić swoją ofertę o dodatkowe, kulinarne atrakcje.
Poniżej zamieszczamy zdjęcia z przeprowadzonych warsztatów:
1.Warsztaty wyrobu nalewek – gospodarstwo p. Dariusza Wolskiego w Łapalicach
2. Warsztaty wyrobu chleba i sera w Ośrodku Wichrowe Wzgórze w Chmielnie (prowadząca – Joanna Włodarska „Akademia Siedlisko Pod Lipami”)
3. Warsztaty wędliniarskie w restauracji MULK w Miszewku
4. Warsztaty gotowania potraw kaszubskich w restauracji Złota Jesień w Kartuzach
***
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejski”
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
» Zobacz wszystkie aktualności » Przejdź do strony głównej