Jak samodzielnie upiec chleb, zrobić ser, nalewkę, wędlinę? Jak przyrządzić tradycyjne danie kaszubskie? Już we wrześniu w Kartuzach, Chmielnie, Łapalicach i Miszewku odbędą się wyjątkowe warsztaty. Choć może w nich wziąć udział każdy, szczególnie gorąco zapraszamy właścicieli hoteli, pensjonatów i gospodarstw agroturystycznych.
Harmonogram warsztatów:
- Warsztaty wyrobu nalewek – 7 września 2018, gospodarstwo p. Dariusza Wolskiego, Łapalice, ul. Kartuska 14
- Warsztaty wyrobu chleba i sera – 12-13 września 2018, Kaszubska Oaza Zdrowia „Wichrowe Wzgórze”, Chmielno, ul. Wichrowe Wzgórze 13
- Warsztaty wędliniarskie – 18 września 2018, Restauracja MULK, Miszewko, ul. Kaszubska 63
- Warsztaty gotowania potraw kaszubskich – 24 – 25 września 2018, Restauracja Złota Jesień, Kartuzy, ul. Polna 17
Szczegółowe informacje, regulamin oraz formularze zgłoszeniowe na poszczególne warsztaty znajdziesz TUTAJ!
Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem promującym nasze warsztaty, umieszczonym na stronie Magazyn Kaszuby.