Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mieszkańców Szwajcarii Kaszubskiej

Jak samodzielnie upiec chleb, zrobić ser, nalewkę, wędlinę? Jak przyrządzić tradycyjne danie kaszubskie? Już we wrześniu w Kartuzach, Chmielnie, Łapalicach i Miszewku odbędą się wyjątkowe warsztaty. Choć może w nich wziąć udział każdy, szczególnie gorąco zapraszamy właścicieli hoteli, pensjonatów i gospodarstw agroturystycznych.

Harmonogram warsztatów:

  • Warsztaty wyrobu nalewek – 7 września 2018, gospodarstwo p. Dariusza Wolskiego, Łapalice, ul. Kartuska 14
  • Warsztaty wyrobu chleba i sera – 12-13 września 2018, Kaszubska Oaza Zdrowia „Wichrowe Wzgórze”, Chmielno, ul. Wichrowe Wzgórze 13
  • Warsztaty wędliniarskie – 18 września 2018,  Restauracja MULK, Miszewko, ul. Kaszubska 63
  • Warsztaty gotowania potraw kaszubskich – 24 – 25 września 2018, Restauracja Złota Jesień, Kartuzy, ul. Polna 17

Szczegółowe informacje, regulamin oraz formularze zgłoszeniowe na poszczególne warsztaty znajdziesz TUTAJ!
Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem promującym nasze warsztaty, umieszczonym na stronie Magazyn Kaszuby.

» Zobacz wszystkie aktualności » Przejdź do strony głównej

eu-mainlogo

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Cel i efekt operacji: sprawne i skuteczne wdrażanie LSR
Nazwa operacji: Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji
Strona internetowa opracowana przez Stowarzyszenie Turystyczne Kaszuby
Instytucja Zarządzająca PROW 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020